Пішов із життя Анатолій Іванович Левицький

Опубліковано:

      7 червня 2023 року після тривалої хвороби на 77 році життя пішов у засвіти Заслужений працівник культури України, директор Вінницької обласної філармонії ім. М. Леонтовича Анатолій Іванович Левицький.

      Культурна спільнота Вінниччини втратила, без перебільшення, людину-епоху, людину з великої літери, авторитетного керівника, чиє життя та творчий шлях були прикладом для багатьох працівників галузі.

     У галузі культури Анатолій Іванович працював із 1965 року на посаді викладача Барської музичної школи та керівника естрадного оркестру машинобудівного заводу. 1974 року 27-річний Анатолій Левицький очолив Вінницьку обласну філармонію. Він став наймолодшим керівником такого закладу в тодішньому Радянському Союзі. На цій посаді пропрацював 19 років.

     Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ІІ категорії (1986 р.). Створив і очолив концертну бригаду для обслуговування ліквідаторів аварії.

     З лютого 1994 року працював на посаді начальника управління культури Вінницької міської ради. З листопада 1997 року — начальник управління культури облдержадміністрації. У липні-грудні 1999 року обіймав посаду заступника голови обласної державної адміністрації.

Із грудня 1999 року по квітень 2008 року працював начальником управління культури та туризму облдержадміністрації.

    2008 року Левицький А. І. знову очолив колектив Вінницької обласної філармонії.

     Анатолій Іванович був надзвичайно працьовитою, наполегливою, енергійною, порядною та щирою людиною, до якої зверталися з усієї України за порадою та допомогою. Його життєвий шлях – зразок добропорядності та професійності.

     Усі, хто знав Анатолія Івановича, любили і поважали його за чуйне ставлення до людей, велику душевну щедрість, мудрість та оптимізм.

Колектив Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної військової адміністрації висловлює глибоке співчуття з приводу смерті Анатолія Івановича родині, друзям та колегам.

     Вічна шана та вічний спомин Анатолію Івановичу!