Регіональна зустріч Ради молодих учених з науковцями Вінниччини

Опубліковано:

    7 червня у Департаменті гуманітарної політики обласної військової адміністрації пройшла перша зустріч молодих учених Вінниччини із керівником Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України Олесею Ващук. Учасників зібрання привітав директор Департаменту Володимир Буняк. Він зауважив: у непростих умовах воєнного стану в області вдалося забезпечити навчальний процес у всіх навчальних закладах та розвивати науку. Крім того, обласна програма «Успішні громади» допомагає молодим вченим втілювати власні проєкти в життя. Зокрема, реалізовано 120 напрацювань, на які виділено до 50 тисяч гривень на кожен.

      Активно проходять внутрішні конкурси в навчальних закладах, де відбирають найуспішніші пропозиції та дослідження.

      Керівник Ради Олеся Ващук   запропонувала до дискусії декілька тем: чи проводите наукову діяльність і що робите зі своїми напрацюваннями; хто та що заважає втілювати ідеї в життя; чим може Рада посприяти у вирішення усіх цих проблем.

       Подібні зустрічі з молодими вченими відбуваються в кожному регіоні і це гарна нагода обмінятися досвідом, познайомитися та знайти однодумців. А ще презентувати себе та свої наукові ідеї. Головне: навчитися працювати не «у стіл», а для суспільства, бізнесу та розвитку свого регіону й держави.