Майже 9 млн грн зарезервовано в обласному бюджеті на компенсаційні виплати за навчання у закладах вищої та фахової передвищої освіти

Опубліковано:

8 червня Департамент гуманітарної політики спільно із Департаментом соціальної та молодіжної політики провели семінар-практикум для відповідальних осіб закладів фахової передвищої та вищої освіти, які формують списки студентів на виплати. Порядок компенсації чітко прописаний, лише додалися категорії пільговиків (а саме діти загиблих внаслідок військової агресії). На даний час це вже 1,5 тисячі осіб.

     Даною компенсацією можуть скористатися лише студенти, які проживають у Вінницькій області та надали закладу усі необхідні довідки й документи. До 1 липня всі навчальні заклади області подають списки студентів на компенсацію за навчання до Департаменту гуманітарної політики. 8 липня ці списки опрацьовує Департамент соціальної та молодіжної політики і направляє документи на місцеві органи соціального захисту, відповідно до місця проживання студента. При цьому заклад не лише вказує суму (вартість навчання), надає довідку про відсутність академзаборгованості, а ще й бере на себе відповідальність поінформувати студента про всі необхідні процедури оформлення та отримання даної компенсації.

      Дані виплати є соціальною підтримкою родин, які постраждали від військової агресії.