Завершення 2022/2023 навчального року в закладах професійної (професійно-технічної) освіти області

Опубліковано:

Керівникам закладів профтехосвіти директор Департаменту гуманітарної політики Володимир Буняк окреслив актуальні питання завершення навчального року в умовах військового стану і наголосив на формуванні компетентностей безпеки в учасників освітнього процесу під час екзаменів та при підготовці до наступного. Крім того, надав роз`яснення щодо вручення    документів про освіту здобувачам освіти, які перебувають за кордоном.

Головний спеціаліст – юрист-консульт управління організаційного забезпечення  та аналітичного супроводу Департаменту Сергій Семеняко розповів про новації в антикорупційному законодавстві, а саме: дотримання  посадовими особами Закону України «Про запобігання корупції» .

На зібранні йшлося й про  державне замовлення на підготовку робітничих кадрів, переоформлення ліцензії на впровадження освітньої діяльності на рівні професійної (професійно-технічної) освіти без проведення процедури ліцензування, ведення журналів (внесення інформації  про документи, дані про працевлаштування випускників, відрахування), надання освітніх послуг дорослому населенню, у тому числі за ваучерами тощо. Їх окреслила начальник відділу вищої, професійної, фахової передвищої освіти управління освіти та науки Анжела Москалюк.