МОН запускає ініціативу відновлення освітнього процесу

Опубліковано:

2 роки пандемії, 1,5 року повномасштабної війни. Понад 3 роки більшість українських школярів вимушені навчатися дистанційно. Лише третина з них торік відвідувала школу фізично. Серед учителів лише у кожного 3-го є персональний ноутбук для проведення занять. Серед школярів 3 з 4 не мають індивідуального гаджету для навчання. Майже всі учні початкових класів не мали свята першого дзвоника і не бачили однокласників поза вікнами зумів і гуглмітів.

Ми прагнемо це змінити.

Шукаємо партнерів серед бізнесу, неприбуткових організацій, благодійних фондів, партнерських і донорських організацій, лідерів думок для підтримки ініціативи. Ми прагнемо об’єднати всі сили, щоб забезпечити дітям можливість здобувати, а вчителям надавати знання у безпечних та комфортних умовах. Ініціативу створено для учнів та вчителів загальноосвітніх шкіл, а також батьків школярів.

Пріоритети в межах ініціативи:

  • поліпшення умов та побудова нових укриттів у школах;
  • додрук необхідних нових підручників;
  • забезпечення учнів і вчителів гаджетами для навчання;
  • розроблення програми з надолуження освітніх втрат;
  • запуск процесу дебюрократизації у школах.

На все це маємо 72 дні. 72 дні, щоб згуртуватися та зробити все можливе, аби допомогти учням та вчителям повернутися до школи.

Дізнатися більше

Шукаємо представників бізнесу, неприбуткових організацій, благодійних фондів, партнерських і донорських організацій, лідерів думок, які прагнуть підтримати ініціативу з відновлення освітнього процесу. Якщо ви хочете долучитися, будь ласка, зв’яжіться з нашою командою — school2gether@mon.gov.ua