МОН та Єврокомісія підписали двосторонній документ «Домовленість про співробітництво з питань освіти між Європейською комісією та МОН України»

Опубліковано:

15 червня 2023 року міністр освіти і науки України Оксен Лісовий та віцепрезидент Європейської комісії Маргарітіс Схінас підписали рамковий документ про співробітництво у сфері освіти між Європейською комісією та Міністерством освіти і науки України.

«Європейська інтеграція освітньої та наукової сфери є одним з ключових завдань нашої команди, адже Україна є частиною великої європейської родини. І я дуже вдячний стратегічним партнерам за те, що ми ніколи не будемо самі у цій великій битві за свободу, суверенітет та європейські цінності. Підписання Домовленності з Єврокомісією про розширення нашої співпраці у питаннях освіти – важливий крок не лише для підтримки, а й для трансформації цієї галузі», – зазначив Оксен Лісовий.

Віце-президент Схінас закликав українців повною мірою скористатися можливостями, які пропонує їм програма Erasmus+ , від посилення співпраці між школами до потенціалу онлайн-платформ Комісії з питань освіти, зокрема eTwinning , онлайн-спільноти європейських учителів і освітян.

Сторони планують здійснювати спільні заходи, серед яких: 

  • Сприяння подальшій співпраці між закладами загальної середньої освіти та надання стороною ЄС підтримки вимушено переміщеним учням, зокрема через використання онлайн-платформ.
  • Забезпечення українських учнів підручниками для Нової української школи.
  • Розширення участі українських закладів освіти, установ, організацій у програмі ЄС з освіти, навчання, молоді та спорту Erasmus+.
  • Сприяння взаємному визнанню академічних кваліфікацій.
  • Участь Міністерства освіти і науки України в робочих групах та заходах у межах Європейського освітнього простору.
  • Залучення Міністерства освіти і науки України до роботи європейської освітньої інформаційної мережі Eurydice Network.
  • Підвищення спроможності українських спортивних та молодіжних організацій через розширення для них можливостей в межах програми Erasmus+.