Підготовка до вступної кампанії 2023 року

Опубліковано:

24 березня 2023 року, за участю міністра освіти і науки України Оксена Лісового відбулася нарада з керівним складом закладів фахової передвищої та вищої освіти з питань підготовки до вступної кампанії 2023 року.

«Дякую за те, що тримаєте освітній фронт, за кожну перемогу всупереч усім загрозам. Попереду в нас надзвичайно велика робота, але спільно ми відбили першу атаку й фокусуємося на розвиток та відновлення. Важливими завданнями, які потрібно враховувати під час вступної кампанії цього року, є насамперед питання міграції, реінтеграції окупованих територій, відновлення та безпека під час проведення вступної кампанії. Тобто головне – людина і збереження людського потенціалу, зокрема через сприяння у поверненні молоді з-за кордону і з окупації до української системи цінностей. Це складні завдання, але з усіма ними ми впораємося», – зазначив Оксен Лісовий.

Під час наради окреслено головні новації вступної кампанії 2023 року. Насамперед ключовим інструментом цьогорічної вступної кампанії стає особистий електронний кабінет вступника, що надає можливість швидко і у зручному для вступника місці та часі в дистанційному режимі внести необхідні дані для подання заяв як на вступні випробування у закладі освіти, так і на участь у конкурсному відборі, а також підтвердити свій вибір місця навчання.

Докладніше: bit.ly/3JHC1Sf

#ВступнаКампанія #ВищаОсвіта #ФаховаПередвищаОсвіта