Удосконалення навчально-практичних центрів на Вінниччині

Опубліковано:

28 грудня 2021 року на базі Вищого художнього професійно-технічного училища №5 м. Вінниці презентовано дооснащення діючого навчально-практичного центру  із професій «Реставратор декоративно-художніх фарбувань, маляр».

За рахунок коштів державного бюджету, спеціального фонду закладу освіти та інших джерел (кошти Фонду ім. Ебергарда Шьока) на загальну суму 863 тисяч гривень, навчально-практичний центр дооснащено сучасним будівельним обладнанням, інструментами та матеріалами.

Візуалізація навчально-практичного центру наведена за посиланнями:

https://goo.gl/maps/qfALdK9DL3QKTiK89

https://goo.gl/maps/EDAEkZsZYzqvcRMg9

https://goo.gl/maps/i3CxH5UhBrKUL8bt7

https://goo.gl/maps/6WQgaYm3gz3UXhBw6

https://goo.gl/maps/N44XJE4YQwcSMVvC7

«Дооснащення сучасного навчально-практичного центру дозволить значно підвищити якість професійної підготовки здобувачів освіти, сприятиме підготовці кваліфікованих робітників широкого профілю, які володіють усіма необхідними у цій професії виробничими уміннями та технологіями», - зазначив заступник директора Департаменту гуманітарної політики – начальник управління освіти та науки Вінницької обласної державної адміністрації Володимир БУНЯК.

Довідка:

Відповідно до укладеного у жовтні 2014 року договору між Фондом  ім. Ебергарда  Шьока, Департаментом освіти і науки ОДА та ВХПТУ №5 м. Вінниці щодо реалізації спільного Німецько-українського модельного проєкту у сфері професійної освіти з модернізації та підвищення кваліфікаційного рівня  на базі закладу освіти у 2017 році відкрито навчально-практичний центр із професій «Реставратор декоративно-художніх фарбувань, маляр».

Протягом 2014-2021 років німецькою стороною надано благодійної допомоги  по проєкту малярів  на суму більш як 7 150 000 гривень. Реалізація проєкту продовжується до кінця 2023 року. В рамках реалізації проєкту проведено капітальну реконструкцію та ремонт з заміною підлоги, систем електропостачання та  освітлення, теплопостачання кабінету теоретичної підготовки та майстерень. Покращено санітарно-гігієнічні умови для учасників навчального процесу. Зроблено енергосанацію приміщеннь Центру, замінено віконні блоки на енергозберігаючі. Навчально-виробниче приміщення обладнано системою автоматичної пожежної сигналізації.

Навчально-практичний центр розміщений в окремому корпусі навчальних майстерень, в якому сконцентровано сучасну навчально-матеріальну та матеріально-технічну базу, що складається з кабінету теоретичної підготовки, та майстерень: «малярних робіт», «декоративно-реставраційних робіт» та «слюсарно-монтажних робіт з сухого будівництва», оснащених новим сучасним обладнанням, комп’ютерною та мультимедійною технікою.