Центри кар`єри у закладах профтехосвіти

Опубліковано:

       Задля успішного працевлаштування випускників профтехів і розвитку їх підприємницьких навичок заклади професійної освіти створять центри кар’єри. Вони допомагатимуть молоді знайти першу роботу, а також адаптувати знання та вміння до потреб ринку праці. 2 листопада МОН розіслало листи в регіони з відповідними методичними рекомендаціями щодо створення центрів кар’єри.

    «Найважливішою функцією центрів кар’єри є аналіз ринку праці, зокрема можливостей, які він пропонує, та вмінь, які потрібні для успішного працевлаштування. Центри мають допомогти учням не тільки знайти свою майбутню роботу, але й підготуватись до початку кар’єрного шляху. Однак осередки зможуть досягти мети лише за міцної співпраці закладів професійної освіти з роботодавцями та місцевою владою. Ми закликаємо місцевих управлінців і бізнес проявляти ініціативу та долучатись до розвитку центрів кар’єри», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук. 

     Основними функціями центрів кар’єри є організація та проведення консультування учнів і випускників профтехів, розвиток підприємницької ініціативи, інформування молоді про основні тенденції ринку праці та вимоги роботодавців. 

     Центри вивчатимуть динаміку попиту на відповідні професії та формуватимуть рекомендації для керівників закладів щодо державного й регіонального замовлення. Також вони співпрацюватимуть з підприємствами та організаціями для отримання об’єктивної оцінки якості підготовки учнів профтехів. 

     Нагадаємо, регіональний етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine наближається до екватора.