Вінницькі вчителі увішли у ТОП – 50 кращих педагогів країни

Опубліковано:

     Двоє вінничан потрапили до півфіналу національної премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine 2021. У ТОП-50 увійшли Олександр Колесник з Вінниці та Ольга Кулініч з Хмільника.

     Олександр Колесник навчає дітей у «Загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 31 Вінницької міської ради». Він викладає історію України та правознавство. На своїх уроках Олександр часто використовує метод рольової гри. Саме гра спонукає учнів приймати конкретні рішення у проблемних ситуаціях в межах ролі. Особливу увагу вчитель приділяє темі захисту тварин. Олександр із захопленням вивчає системи освіти інших країн. Його професійна мрія – поїхати з до Фінляндії, де запроваджена одна із визнаних освітянських систем.

      Ольга Кулініч навчає біології у «НВК: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія № 1» м. Хмільник. Учні пані Ольги стають дослідниками з перших уроків – вони розглядають листя крізь лупи, стежать за тим, як відростає хвіст у ящірки, садять трояндові клумби. Вчителька виховує лікарів, котрих запрошують працювати в Африці, стипендіатів Президента та STEM-супер-героїв. Вчителька вже має низку відзнак – грамоту Верховної Ради, подяку МОН, перемогу в обласному етапі конкурсу «Вчитель року» й «Людина року», а також – авторські зошити для лабораторних і практичних робіт, рекомендовані МОН, і 68 публікацій у пресі.

     Довідково: Global Teacher Prize – це світова щорічна «Нобелівська премія» для вчителів, започаткована мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Національну премію ініціювала громадська спілка «Освіторія» у 2017 році. Її мета – відзначити внесок українських вчителів і підняти престиж професії педагога. Переможець отримує 250 тисяч гривень, рік навчання та поїздку на світовий освітній форум.

     Нагадаємо, 2019 року вчитель інформатики з Вінницької ЗОШ № 20 (нині – директор цієї ж школи) Олег Слушний здобув перемогу в номінації «Вибір українців» премії Global Teacher Prize Ukraine». Тоді вінницький вчитель переміг у своїй номінації з великим відривом голосів від суперників – понад 20%.