Удосконалення роботи інклюзивно-ресурсних центрів

Опубліковано:

        Кабінет Міністрів України на виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року, розробленої в межах ініціативи Першої леді Олена Зеленська, удосконалив роботу інклюзивно-ресурсних центрів.

      Відповідне рішення Уряду схвалено на черговому засіданні 21 липня 2021 року.

      Розвиток мережі ІРЦ стартував ще у 2017 році. Вона формується для того, щоб замінити застарілу систему психолого-медико-педагогічних консультацій. На Вінниччині діє 38 таких центрів, що дозволяє наблизити послуги безбар`єрності до дитини.

      ІРЦ – перші сервісні організації, які мають завдання виявити в дитини якомога раніше особливі освітні потреби й надати їй фахову і компетентну допомогу. Відтепер робота українських ІРЦ буде наближена до європейських стандартів безбар’єрності. Послуги з визначення та задоволення особливих освітніх потреб дітей стануть більш якісними, з’являться нові діагностичні інструменти для підтримки дітей, які відчувають труднощі в навчанні, буде запроваджено міжнародні підходи до визначення категорій (типів) освітніх труднощів у осіб з особливими освітніми потребами.

       Документом визначено зміни насамперед до Положення bit.ly/2V0mlns про інклюзивно-ресурсний центр та інших нормативно-правових актів.

Докладніше: bit.ly/3BBT9E6

#ІнклюзивнаОсвіта #ІРЦ