411 шкіл Вінниччини отримають 2330 ноутбуків

Опубліковано:

Область отримала державну субвенцію в рамках фонду боротьби з наслідками COVID-19 в закладах освіти в розмірі 39 181 600 грн. Відтак, 411 шкіл області отримають 2330 ноутбуків.

Особливості її розподілу наступні:

     1 Громади до 40 тисяч мешканців надають співфінансування в розмірі 10%,

     2 Більше 40 тисяч мешканців - 30%.

     Це стовідсотково забезпечить потребу шкіл, які увійшли до 1 та 2 групи відповідно до методики МОН і частково забезпечити потребу шкіл третьої черги.

    Технічна потреба, визначена відповідно до методики Міністерства освіти і Міністерства цифрвої трансформації - 3917 ноутбуків (для 523 шкіл).

     Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зазначив: під час пандемії шкільні уроки проходили он-лайн, але не у всіх вчителів була технічна можливість їх проводити. До кінця року Мінцифри планує забезпечити понад 60 тисяч вчителів ноутбуками в межах субвенції: з держбюджету виділили 980 млн гривень на закупівлю цієї техніки.

      У наказі чітко прописані рекомендації від МОН та Мінцифри щодо технічних характеристик та відповідної ціни у 20 тис. гривень. Це гарантія того, що придбають комп'ютери відповідної якості. Тендери на закупівлю відкриті впродовж липня-серпня.

      Для боротьби з корупцією та прозорості закупівель команда Мінцифри створила дашборд, на якому відстежують скільки ноутбуків та за якою ціною планує придбати кожна область: https://thedigital.gov.ua/projects/notebook_coverage . Також там можна знайти усі посилання на тендерні закупівлі. Надалі на дашборді з’являтиметься ще й інформація щодо кількість шкіл, в які надходять  ноутбуки та скільки усього їх закуплять. Необхідно посилити фінансову дисципліну на місцях і оперативно використовувати виділені державою кошти