Рекомендації МОН щодо формування плану роботи дитсадка

Опубліковано:

     План роботи закладу дошкільної освіти є одним із основних документів, який регламентує його діяльність упродовж навчального року та літнього періоду. У листі bit.ly/3z0uzKZ департаментам освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій та інститутам післядипломної педагогічної освіти Міністерство освіти і науки України надало рекомендації щодо створення плану роботи дитсадка, його розділів і змісту, аналізу діяльності закладу та процесу постановки завдань на рік.

    Кількість розділів плану роботи визначається педагогічною радою закладу дошкільної освіти. З-поміж орієнтовних розділів – аналіз діяльності закладу та визначення річних завдань на майбутній період, діяльність структур колегіального управління та методичного кабінету, адміністративно-господарська й організаційно-педагогічна діяльність, а також внутрішня система оцінювання якості освіти.

    Особливу увагу варто приділити створенню комфортного та безпечного освітнього середовища. Заходи, спрямовані на це, мають бути наскрізно висвітлені в усіх розділах плану. Наприклад:

- створення освітнього середовища, вільного від будь-яких форм насильства та дискримінації;

- надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу;

- реалізація прав дітей з особливими освітніми потребами;

забезпечення емоційного добробуту дошкільнят тощо.

Докладніше: bit.ly/3r6Auew