Форум «Стратегічна сесія з цифровізації Вінницької області»

Опубліковано:

  Розвиток сучасного світу, впровадження в повсякденні новацій технічного прогресу вимагає від держави спрощення та оптимізації процесів отримання публічних послуг.

  Сфера освіти є однією з галузей, які в першу чергу мають впроваджувати всі переваги цифровізації. Адже, діти набагато легше навчаються використанню технічних новинок; для підвищення мотивації навчання, заклад освіти має відповідати сучасним викликам в технічному забезпечені; батьки учнів хочуть отримувати своєчасну та достовірну інформацію негайно, а не розраховувати на традиційні джерела комунікації – паперовий щоденник; педагогічний персонал та адміністрація закладів мають отримувати більше часу для підготовки та забезпечення освітнього процесу, а не витрачати його на заповнення різних стандартизованих форм та звітів;

  07 серпня 2024 року  працівники Департаменту гуманітарної політики Вінницької облдержадміністрації взяли участь у  форумі «Стратегічна сесія з цифровізації Вінницької області», який був проведений  спільно з Вінницькою обласною військовою адміністрацією та ТОВ «ЕДДІ Україна».

Захід відкрив Андрій КАВУНЕЦЬ, заступник Начальника Вінницької обласної військової адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO). Він розповів про впровадження засобів цифрової трансформації у регіоні.

Ксенія ПЛЄВАКО - експертка з цифрової трансформації проекту DECIDE, керівниця ініціативи "Дебюрократизація управління освітою" Офісу ефективного регулювання, розкрила питання використання центральну базу даних Міністерства освіти і науки України ПАК «АІКОМ».

Також були  розглянути наступні питання:

  • тенденції цифровізації освітньої сфери;
  • цифрова трансформація роботи органів управління освіти;
  • подолання освітніх втрат шляхом очно - дистанційного навчання.

         В кінці форуму відбулось нагородження учасників за активну підтримку і сприяння розвитку цифровізац ії освітньої галузі.