Засідання Координаційної ради

Опубліковано:

 Під головуванням Першого заступника Начальника ОВА, голови Координаційної ради Наталі Заболотної в області відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при обласній військовій адміністрації.
   Під час засідання заслухали директора Департаменту гуманітарної політики ОВА Володимира Буняка щодо реалізації державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності за 2023 рік. Зокрема, про організацію освітнього процесу в закладах освіти, участь учнів та студентів у олімпіадах та мовно-літературних конкурсах, проведення безкоштовних курсів з вивчення української мови для внутрішньо переміщених осіб.
   Також Володимир Буняк акцентував на необхідності оновлення навчальних програм та прозвітував про вже внесені зміни до таких предметів як «Історія України», «Всесвітня історія», «Зарубіжна література», «Основи здоров’я».
   Крім цього, йшлося й про значення культурно-мистецьких проєктів та заходів для національно-патріотичного виховання, розповсюдження цінностей української культури, відтворення українських традицій, мистецтва, мови та літератури.