Реформа шкільного харчування

Опубліковано:

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий разом з першою леді України Олена Зеленська, головою правління Національної асоціації громадського харчування Орестом Степаняком, заступником міністра освіти і науки Україні Андрій Сташків, генеральною директоркою директорату професійної освіти Ірина Шумік, представниками Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерства фінансів, Міністерства аграрної політики та продовольства, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, представниками громадських організацій та міжнародних партнерів долучилися до робочої зустрічі на тему «Реалізація реформи шкільного харчування» під головуванням міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко. На заході обговорили Стратегію реформування системи шкільного харчування до 2027 року та заходи, які можна реалізувати вже в найближчий рік.

Чому ця зустріч важлива?

Реформа шкільного харчування в умовах війни — унікальний досвід України, а поживні обіди — невіддільна частина успішного навчання.

Команда реформи натхненно працює:

провела партнерські зустрічі з громадами щодо підготовки до нового навчального року;

затвердила меню на осінній період;

працює над технологічними картами страв для дошкільнят.

Триває робота кулінарних хабів — до кінця року навчання в них пройдуть 600 кухарів-тренерів (а згодом передадуть знання іншим)!

Реформа шкільного харчування — не лише про їжу, а й про співпрацю та взаємодопомогу .