Впровадження європейського досвіду підготовки фахівців у коледжах шляхом модернізації освітнього процесу

Опубліковано:

5 червня на базі Іллінецького аграрного фахового коледжу пройшло засідання Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Вінниччини на чолі з директором Департаменту гуманітарної політики Володимиром Буняком. Після короткої екскурсії по коледжі стартувало саме засідання та семінар. Учасників зібрання привітав Володимир Буняк і наголосив: сьогодні фахова передвища освіта стає важливою об`єднавчою ланкою у ланцюзі безперервної освіти молоді, відтак, необхідно адаптувати освітні стандарти до європейських вимог і тим самим підвищити затребуваність й актуальність професій, які пропонують регіональні коледжі. Також до керівників з вітальним словом звернулися: директор Іллінецького аграрного фахового коледжу Василь Пиндус, оскільки саме цей заклад сьогодні знаходиться в авангарді сучасних підходів до підготовки фахівців аграрної галузі з огляду на органічне землеробство та овочівництво, а також Олег Домінський – голова Ради директорів закладів ЗФПО області.

     На зібранні обговорили питання практикоорієнтовного навчання та особливості наповнення спецфонду закладів на прикладі Іллінецького аграрного фахового коледжу.

     Окрім того, учасники засідання відвідали підприємство «Люстдорф», яке тісно співпрацює із коледжем в питанні переробки молочної продукції та стажуванні студентів