Щиро вітаю із Днем захисника Вітчизни та Днем українського козацтва!

Опубліковано:

      Якби не наші предки-козаки – не було б сучасних українців, не сформувалася б наша спільнота і не зародилася б загальна самосвідомість, що  дозволило зберегти державність у найскладніші часи. Свято День козацтва у сучасній Україні має постійну дату – 14 жовтня. Крім того, сьогодні відзначаємо ще два важливі свята – Покрова Пресвятої Богородиці та День захисника України.

     Вітаю всіх військовослужбовців України. Ви – наші захисники, опора держави. Спокій наших домівок, спокій близьких – у ваших надійних, сильних руках. Це справжнє свято мужності й самовідданості, свято лицарства й благородства, якими володіють наші оборонці, визволителі й захисники, водночас стало уособленим святом усіх чоловіків. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави.

     Зичу Вам міцного здоров’я, незламного духу та мирного неба! Також сердечно вітаю Всіх із особливим Днем для українців – святом Пресвятої Покрови – єдиним релігійним святом, яке є одночасно національно-патріотичним та державним. У сьогоднішніх нелегких обставинах життя українського народу ми просимо Пресвятої Владичиці її Покрову над нами. Бажаю усім нам козацьких вчинків, звитяг та глибокої духовності. Нехай прагнення відстоювати свою волю та незалежність і надалі буде неодмінною рисою українців!

 

                                                   Володимир БУНЯК – директор Департаменту гуманітарної політики