Незалежне тестування вчителів

Опубліковано:

10 вересня 2022 року, 1983 вчителі із 1462 закладів освіти складають незалежне тестування.

«Пишаюся кожним освітянином і дякую, що не лише навчаєте учнів, підтримуєте їх та їхніх батьків у воєнний час, а й прагнете вдосконалювати свою педагогічну майстерність. Нагадую, сертифікація є добровільною, а її проходження зараховується як проходження чергової або позачергової атестації педагогічним працівником, а також є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Допуск учасників розпочнеться за 45 хв до початку тестування. Для входу до пункту тестування учасник/учасниця сертифікації має пред’явити паспорт або інший документ, що посвідчує особу, та лист-виклик. Лист-виклик потрібно самостійно роздрукувати з кабінету учасника сертифікації.

Учасники сертифікації, документи яких містять розбіжності в персональних даних, повинні також надати відповідний документ, що підтвердить ці зміни.

Копія паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, не дає права на допуск учасника/учасниці до пункту тестування.

Із собою варто мати 2–3 ручки з чорнилом насиченого чорного кольору та пляшку з питною водою без етикетки.

Тестування фахових знань та умінь учителів початкових класів триватиме 180 хв. Тест міститиме 100 завдань. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання тесту, – 100.

Учасникам сертифікації, що перебуватимуть в аудиторії пункту тестування, інструктори мають Картку учасника сертифікації. Відповідальний за пункт тестування зробить у ній відмітку про складання незалежного тестування.

Не варто залишати пункт тестування без проставленої відмітки в Картці учасника сертифікації. Після завершення роботи над тестом учасники сертифікації повинні здати старшому інструктору бланки відповідей, які одразу буде вкладено до пакета для відправлення матеріалів.

14 і 15 вересня о 15.00 на ютуб-каналі Українського центру оцінювання якості освіти будуть проведені вебінари, під час яких фахівці прокоментують усі завдання тесту й відповіді до них.  Запрошуємо учасників сертифікації взяти участь у цих зустрічах.