Відкриття китайського офісу Вінницького національного аграрного університету та підписання угоди про співпрацю із китайськими партнерами

Опубліковано:

24 травня Вінницький національний аграрний університет відкрив власний офіс у Китаї, а президент університету Григорій Калетнік підписав угоду про партнерство, співробітництво та науковий обмін між ВНАУ та Peace Silk Road Cultural Development (Jiangsu) Co., Ltd.

Урочистість з нагоди цих двох важливих подій пройшла в он-лайн форматі.  Від університету участь у заході взяли: президент ВНАУ Григорій Калетнік, ректор Віктор Мазур, проректори – Світлана Лутковська, Інна Гончарук, Любов Спірідонова та Андрій Шинькович, декани факультетів – Ігор Дідур, Віталій Яропуд, Людмила Пронько, Наталія Здирко та Роман Чудак, керівник навчально-наукового центру Наталія Зеленчук. Китайську сторону в урочистій церемонії представляли: керівники Peace Silk Road Cultural Development (Jiangsu) Co., Ltd на чолі з директором Ваном Ітанєм (Wang Yitan), керівники Інституту програмного забезпечення аграрного університету Шансі та Науково-технологічного коледжу Шансі.

«Для Вінницького національного аграрного університету перспектива тісної співпраці з китайськими партнерами – це дуже відповідальна справа, адже загальновідомі досягнення та високий рівень розвитку економіки Китайської народної республіки. Водночас, Вінницький національний аграрний університет готовий надавати дистанційні освітні послуги на високому рівні, оскільки за останні 3 роки суттєво вдосконалив он-лайн навчання як технічно, так і в плані педагогічного мистецтва наших викладачів, – зазначив президент університету, д.е.н., професор, академік НААН України Григорій Калетнік.

     Китайська сторона наголосила на перспективах співпраці між аграрним університетом Шансі, іншими закладами Китаю та ВНАУ, а також на навчанняі китайських студентів у Вінницькому національному аграрному університеті вже з вересня 2022 року.

    Учасники урочистої церемонії висловили взаємну вдячність за виявлену зацікавленість та домовились про подальшу взаємодію в робочому режимі.