На Вінниччині у 18 закладах освіти створено центри для здачі НМТ

Опубліковано:

Війна  цьогоріч скасувала традиційне зовнішньо незалежне оцінювання (ЗНО). Натомість у 2022 році заплановано проведення національного мультипредметного тесту (НМТ). Його результати зможуть використовувати для вступу на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра з медичних та ветеринарних спеціальностей).

Майже 17 тисяч абітурієнтів зареєстровано в області для складання ЗНО. А скільки із них буде складатиме національний мультипредметний тест - стане відомо 7 червня. Оскільки з 20 травня по 7 червня на своїх інформаційних сторінках абітурієнти мають підтвердити бажання взяти участь у НМТ, а також обрати країну, населений пункт, найбільш наближений до місця їхнього перебування в період проведення основної сесії НМТ.

Тестування не можна пройти вдома он-лайн - лише у спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах.

У Вінницькій області такі центри створено у п’яти містах:

1) Вінниця;

2) Гайсин;

3) Жмеринка;

4) Могилів-Подільський;

5) Тульчин.

Попередньо визначено 18 закладів освіти, на базі яких запрацюють тимчасові екзаменаційні центри.

Основна сесія національного мультипредметного тестування проходитиме з 18 липня до 10 серпня.

Також передбачено проведення додаткової (з 16 до 20 серпня) та спеціальної (з 12 до 16 вересня) сесій для осіб, які за певних обставин не змогли взяти участь в основній сесії.

Екзаменаційні центри також створять у багатьох країнах Європи – їх заплановано близько 20. Абітурієнти, які вимушено покинули Україну, зможуть скласти Національний мультипредметний тест у тій країні, де вони знаходяться.