Цьогоріч випускники складатимуть мультипредметний тест : 20 завдань з математики, 20 – з української мови та 20 – з історії України.

Опубліковано:

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в інтервью UAРазом розповів про особливості завершення навчального року для випускників в умовах воєнного часу.

     Випускники складатимуть мультипредметний тест, але це стосується лише 2022 року. Тест складається із  20 завдань із математики, 20 - з української мови та 20 - з історії України.

     Для вступу на творчі спеціальності (там, де потрібен талант, підкреслив  Шкарлет) єдиним  варіантом буде творчий конкурс.

   Якщо школярі випускних класів навчаються в іншій державі і не мають  змоги відвідувати уроки всеукраїнської  он-лайн школи або інших установ, вони можуть взяти довідку про навчання з того чи іншого предмету за місцем фактичного навчання – ці оцінки будуть зараховані йому в атестат.

     Міністр нагадав: у зв`язку із військовими діями, більш ніж 20 установ змушені переїхати задля продовження освітнього процесу в інші регіони України.

     Нині в Україні до навчання  повернулось 3,5 млн учнів. На дистанційну форму навчання перевели майже 12 тис. шкіл.