Візит міжнародних партнерів до Департаменту гуманітарної політики

Опубліковано:

     9 грудня у  Департаменті гуманітарної політики обласної державної адміністрації    відбулася  зустріч директора Департаменту  Олександра   Мельника  із  віце-президентом Фонду підтримки будівельної галузі, керівником проєктів  Фонду ім. Ебергарда Шьока в Україні (Баден-Баден, Німеччина)  Торальфом Вайзе . У заході взяли участь: заступники директора  Департаменту  - начальник управління освіти та науки Володимир Буняк, начальник управління планування та розподілу фінансів  Тетяна Захарченко, начальник відділу вищої, фахової передвищої освіти та науки  Анжела Москалюк. Сторони обговорили  результати реалізації проєкту та подальші  напрями співпраці з ВХПТУ №5 м. Вінниці (стартували підготовчі  роботи  із модернізації матеріально-технічної бази з професій «муляр» та «штукатур»),  реалізацію проєкту  на базі ДПТНЗ «Хмільницький аграрний  ЦПТО».

        3 грудня 2020 року відбулося підписання додаткових угод між Фондом ім. Е. Шьока, Вінницькою обласною Радою, Департаментом освіти  і науки облдержадміністрації  та вищим художнім професійно-технічним училищем №5 м. Вінниці про подовження співпраці з модернізації професійної освіти на базі ВХПТУ №5 м. Вінниці.  Згідно укладених угод співпрацю з підготовки кваліфікованих робітників по професіях «реставратор декоративно-художніх фарбувань, маляр» та «столяр будівельний, виробник художніх виробів з дерева» продовжено на три роки.

  • Впродовж 2020 року за рахунок коштів Фонду ім. Е. Шьока  ВХПТУ №5 м. Вінниці придбано обладнання для столярів і малярів на суму 826000 грн., матеріали для навчальних цілей  на суму 463000 грн., проведено енергосанацію майстерні на суму 275000 грн., надано   благодійну допомогу на організацію дистанційного навчання та протидію COVID на суму 19150 грн.
  • Фондом ім. Е. Шьока заплановано  розширити діяльність у сфері модернізації професійної освіти через впровадження проєкту в галузі сільського господарства. 2021 року заплановано підписання угоди про співпрацю між ДПТНЗ «Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти» та Фондом на підготовку кваліфікованих робітників за професією «садовод; плодоовочівник». У процесі реалізації проєкту планується встановлення (будівництво) тепличного комплексу.

Довідково

  • 2014 року укладено угоду про співпрацю між Фондом Ебергерда Щьока (Німеччина), Вищим художнім професійно-технічним училищем №5 м. Вінниці та Департаментом освіти і науки облдержадміністрації щодо підготовки кваліфікованих робітників будівельних професій. Відповідно до неї закладу освіти  надається фінансова та консультативна допомога щодо створення сучасної навчально-матеріальної бази, впровадження новітніх виробничих технологій.