Тренінг для профтехів від програми «EU4Skill»

Опубліковано:

Тренінг «Впровадження гендерного підходу у системі профтехосвіти» від програми «EU4Skill» пройшов 23 - 24 лютого за участі представників закладів профтехосвіти області, облдержадміністрації та МОНу. На зібранні розглянули презентаційні ролики та обговорили наступну тематику: прояви гендерної дискримінації,гендер у сучасному світі, навіщо потрібна гендерна мова, гендерні стереотипи при виборі професії і як їх можна подолати тощо.

У роботі заходу взяли участь Володимир Буняк – заступник директора Департаменту гуманітарної політики – начальник управління освіти і науки та Анжела Москалюк – начальник відділу  вищої, професійної, фахової передвищої освіти та науки управління освіти та науки. Він триватиме два дні і по завершенні учасники отримали завдання - здійснити комплексний гендерний аудит простору профтехосвіти регіону та надати рекомендації по його покращенню.

 

До відома: EU4Skills підтримує реформу професійно-технічної освіти в

Україні з метою зробити навчання таким, що відповідає вимогам ринку праці, та допомогти молоді та дорослим реалізувати власний потенціал.

Програма має на меті:

1 Підвищити ефективність реформи професійно-технічної освіти в Україні;

2 Покращити якість та привабливість професійно-технічної освіти (ПТО) та її відповідність вимогам ринку праці;

3 Модернізувати інфраструктуру та обладнання у вибраних закладах освіти.