Всеукраїнський тиждень професійної освіти

Опубліковано:

22-26 листопада Міністерство освіти і науки спільно з роботодавцями, міжнародними партнерами та регіональними представниками проведе Всеукраїнський тиждень професійної освіти.

     На національному рівні відбудеться 5 заходів:

 І  Відкриття Всеукраїнського тижня професійної освіти «Можливості професійної освіти XI століття», де презентують законопроєкт «Про професійну освіту та професійне навчання» та інформування про хід реформи професійної (професійно-технічної) освіти. А спікерами виступлять представники Офісу Президента України, ВРУ, МОН, Федерації роботодавців України.

ІІ Відкриття Програми ЄС ЕРАЗМУС+ 2021-27 для сфери професійної та фахової передвищої освіти України: Пріоритети зеленої та цифрової трансформації. Тут також пройде презентація напрямів Програми ЕРАЗМУС+, доступних для участі представників сфери професійної (професійнотехнічної) і фахової передвищої освіти України, та пріоритети Програми; поради щодо шляхів

ІІІ Професії в секторі енергоефективності – тренд сьогодні і на майбутнє! Це своєрідний квест відеороліків за тематикою енергоефективності.

ІV Вебінар щодо організації дистанційного та змішаного навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти. Тут презентують посібники/підручники, онлайн курси, застосунки для мобільного телефону.

V Майстерня з профорієнтації. Презентація національних проєктів з профорієнтації та популяризації професійної (професійно-технічної) освіти. Презентація концепції профорієнтації в Новій українській школі.

    На регіональному рівні відбудуться організовані закладами професійної освіти вебінари, майстер-класи, екскурсії та лекції. Детальна програма за посиланням bit.ly/3kKyxCR.

Серію подій bit.ly/32bX515 підготували також регіональні відділення Державних центрів зайнятості. Крім того, деякі центри створили роз’яснювальні відеоролики bit.ly/3HH1QA7 про професії.