Діалог між бізнесом та майбутнім робітником

Опубліковано:

12 жовтня за сприяння  та фінансової підтримкм Програми EU4Skills проведено  фасилітаційну сесію для членів регіональної ради професійної (професійно-технічної) освіти Вінниччини на тему: «Регіональне замовлення – інструмент діалогу». Презентував аналіз регіонального замовлення на підготовку кваліфікованих робітників у нашому регіоні, вплив на його збільшення і виконання, основні проблеми, що  виникають при формуванні регіонального замовлення та  як його сформувати для пріоритетних професій області, в тому числі для нових -  Павло Хобзей, експерт програми EU4Skills ( м. Львів).

Спікери зосередили увагу членів регіональної ради ПТО на  важливості ефективної роботи постійно діючих комісій Регіональної ради професійної освіти задля успішної реалізації регіональної політики у сфері ПТО. А саме: планування наступних кроків та заходів,  інтеграція змін у діяльність регіональної Ради ПТО та розробка дорожньої карти на рік для кожної з комісій. Так, комісії №1 опікуватиметься регіональним замовленням та розвитком державно-приватного партнерства; а комісія  №2 - профорієнтацією та підвищенням привабливості профтехосвіти.

        Друга частина сесії приурочена діалогу  з керівниками закладів професійної (професійно-технічної)  освіти Вінницької області стосовно проблематики та ризиків формування регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів.

Довідково: станом  на  01 жовтня  2021 року до закладів професійної (професійно-технічної) освіти зараховано 5307 осіб, на 596 більше ніж 2020 року, зокрема, за регіональним замовленням –  зараховано 4903 особи (100,7 % до плану), за державним замовленням  – 205 осіб (75% до плану), за кошти фізичних і юридичних осіб – 195.

Програма «EU4Skills: кращі навички для сучасної України» – це спільна програма ЄС та його держав-членів Німеччини, Фінляндії, Польщі та Естонії для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні. 

Одним із завдань Програми EU4Skills - підтримка процесу нарощування потенціалу та оновлення роботи регіональних рад ПТО у контексті системи ПТО, яка адаптована до нових децентралізованих систем управління й співпраці з усіма зацікавленими сторонами.