Понад 2 мільйони євро на модернізацію отримали два заклади професійно-технічної освіти Вінниччини в рамках програми EU4Skills

Опубліковано:

 

        7 вересня Український Фонд соціальних інвестицій, державні навчальні заклади «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище», «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг» та Вінницька обласна державна адміністрація підписали меморандум щодо модернізації інфраструктури закладів. Співпраця відбуватиметься в межах проєкту «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні», який є компонентом масштабної Програми ЄС «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України». Проєкт фінансує Європейський Союз та реалізує Німецький державний банк розвитку KfW. 

      «Ми переконані -  впровадження нових технологій та закупівля обладнання в закладах професійно-технічної освіти Вінницької області є важливим кроком для забезпечення якісного викладання в освітніх закладах регіону, що беззаперечно сприятиме підготовці кваліфікованих кадрів для задоволення потреб ринку праці», ― прокоментував Фредерік Куне, Керівник Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні.

     Відповідно до підписаного меморандуму у Вінницькому міжрегіональному вищому професійному училищі планується проведення ремонтних робіт та закупівля обладнання на суму 1,15 млн євро. За ці кошти оновлять та облаштують технікою навчальні лабораторії закладу за професіями: «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення» та «Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно -обчислювальних машин».

     У Вінницькому вищому професійному училищі сфери послуг заплановані ремонтні роботи та закупівля обладнання на суму 1,05 млн євро. За ці кошти буде оновлять та облаштують технікою навчальні лабораторії закладу за професіями: «Кухар-кондитер», «Майстер готельного обслуговування» та «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення».

       «Нове та сучасне забезпечення закладів має покращити імідж професійної освіти в очах молоді, привернути їхню увагу до робітничих професій, а також дозволить якісніше готувати учнів, що вже обрали професійну освіту. Дякую іноземним партнерам за увагу до розвитку професійно-технічної освіти в Україні та надану підтримку. Впевнений, що вказана ініціатива прискорить інтеграцію України до європейського освітнього простору і дозволить не тільки оновити матеріально-технічну базу в обраних закладах, а й позитивно вплине на підготовку кваліфікованих кадрів, кваліфікацію педагогів та економіку країни загалом», ― зазначив заступник Міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук.

      Вінниччина ввійшла до 7 пілотних областей, які матимуть можливість побудувати сучасний центр професійної досконалості в межах проєкту «EU4SKILLS». У кожній з обраних 7 областей на можливість стати центром професійної досконалості претендує по 3 заклади професійної освіти:  державні професійно-технічні навчальні заклади «Вище професійне училище сфери послуг» ( директор Дмитрик Олександр Дмитрович) та «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище ( директор Балицька Валентина Євгенівна)  і  Вище професійне училище № 41 м. Тульчина  директор (Друм Тетяна Петрівна). Саме ці заклади професійної освіти області відповідають пріоритетним напрямкам розвитку економіки регіону.

    Голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов зазначив: сучасний освітній простір має привернути увагу молоді до робітничих професій, а також суттєво покращити якість підготовки учнів, що вже обрали професійну освіту. Вже кілька років поспіль Уряд України системно інвестує кошти в інфраструктуру закладів професійно-технічної освіти шляхом створення навчально-практичних центрів. А підтримка Програми ЄС EU4Skills суттєво прискорює процес оновлення матеріально-технічної бази й ми вдячні європейським партнерам за цю співпрацю.