Організація освітнього процесу в закладах професійної (професійно-технічної) освіти під час «жовтого» рівня епідемічної небезпеки

Опубліковано:

- така тематика он-лайн наради за участю директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, яка пройшла 23 вересня під головуванням заступника директора Департаменту гуманітарної політики – начальника управління освіти та науки обласної державної   адміністрації    Володимира Буняка. Він акцентував  увагу учасників зібрання на наступних питаннях :

- особливості роботи ЗППТО в умовах «жовтого» рівня епідемічної небезпеки. Так, із 28 закладів професійної ( професійно-технічної) освіти  14, тобто половина, в яких трудові колективи  провакциновані на 80%, 8 закладів освіти  - на 61-73%. Необхідно попрацювати над вищезгаданим питання, щоб забезпечити  усім здобувачам освіти отримати можливість навчатися офлайн;

- заклади професійної ( професійно-технічної) освіти підбили підсумки вступної кампанії – 2021. Так, для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «кваліфікований робітник» зараховано 4658 осіб (99% до плану)  та 162 «молодших бакалаври» (108% до плану), державне замовлення на професії загальнодержавного значення  виконано на 75%. За останні 5 років це найкращий показник виконання регіонального замовлення закладами професійної ( професійно-технічної) освіти Вінниччини.

  У 2021 випущено 4205 кваліфікованих робітників та 86 фахівців, які працевлаштовані на  підприємства, установи, організації, із якими укладені відповідні угоди.

Також порушили питання необхідності прискорення  17 закладами професійної (професійно-технічної) освіти  процесу   оформлення документів щодо передачі майна з державної в комунальну власність.

Начальник відділу вищої,  професійної, фахової передвищої  управління освіти та науки  Анжела Москалюк зосередила увагу керівників ЗППТО  на завершені  1 жовтня 2021 року  прийому  до неукомплектованих груп з окремих професій, своєчасному інформуванні та узагальненні статистичних даних про вакцинованих та  хворих на COVID-19 працівників,  про необхідність атестації педагогічних працівників  та керівних кадрів у 2021/2022 навчальному році.