У рамках впровадження у Вінницькій області Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, а також Операційного плану заходів із її реалізації, на базі навчально-практичного центру Комаргородського вищого професійного училища створено кулінарний хаб.
Для реалізації зазначених завдань на базі навчально-практичного центру Комаргородського вищого професійного училища створено кулінарний хаб, який став ключовим майданчиком для професійного розвитку кухарів.
З метою облаштування кулінарного хабу здійснено:
- придбання сучасної техніки, обладнання, матеріалів та устаткування;
- проведення ремонтних робіт;
- створення комфортного навчального середовища.
На реалізацію цих заходів Вінницька обласна військова адміністрація виділила 1 мільйон 600 тисяч гривень.
У грудні 2024 року на базі кулінарного хабу проведено курси підвищення кваліфікації для майстрів виробничого навчання з 22 закладів професійної освіти області, що здійснюють підготовку кваліфікованих робітників за професією «Кухар».
У квітні 2025 року на базі кулінарного хабу Комаргородського вищого професійного училища організовано підвищення кваліфікації пілотної групи з 16 кухарів закладів загальної середньої освіти області.
Станом на сьогодні триває дооснащення кулінарного хабу сучасним інвентарем та обладнанням, а також розширення можливостей для проведення навчань, майстер-класів і практичних занять.
-
після ремонту



