МОН затвердило комплексну програму підвищення кваліфікації директорів шкіл

Опубліковано:

  Міністерство освіти і науки України затвердило Типову освітню програму підвищення кваліфікації директорів шкіл за напрямом “Впровадження реформи шкільного харчування”. Відповідний наказ № 674 підписав міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

  Ознайомитися з положеннями програми й повним текстом документа всі охочі можуть нижче або за посиланням.

 Як розповіли в МОН, програма підвищення кваліфікації покликана надати директорам усебічну підготовку для впровадження реформи, особливо в контексті менеджерських, комунікативних та інноваційних компетентностей.

  Курс розрахований на 15 годин навчання, яке може відбуватися:

  • очно;
  • дистанційно;
  • в змішаній формі.

  Типова програма складається з 5 розділів, що охоплюють такі теми:

  • організація харчування в закладі освіти;
  • вимоги до облаштування харчоблоку шкільної їдальні й робочих місць;
  • складання шкільного меню;
  • нормативно-правові акти щодо гігієни та санітарії виробництва в закладах загальної середньої освіти;
  • впровадження системи НА.ССР;
  • норми харчування в закладах освіти;
  • загальні правила проведення бракеражу готових страв і виробів;
  • підбір устаткування харчоблоку залежно від форми організації шкільного харчування;
  • малогабаритне спеціалізоване та комбіноване механічне, теплове й холодильне сучасне устаткування;
  • ознайомлення та робота зі збірниками рецептур;
  • організація та проведення процедури закупівлі у сфері шкільного харчування.