День працівників освіти Вінниччини

Опубліковано:

     Щороку в першу неділю жовтня в Україні вітають вчителів. Кращих освітян області з нагоди професійного свята привітали: Сергій Борзов – начальник Вінницької обласної військової адміністрації. Керівник виконавчої влади регіону зазначив: саме освітяни у перші дні військової агресії стали на підтримку внутрішньо переміщених осіб і долають усі воєнні труднощі спільно з дітьми. Сергій Борзов подякував усім працівникам галузі Вінниччини за високий професіоналізм, за те, що залишилися в своїй державі і гідно несуть високе звання вчителя. Ігор Івасюк – заступник голови обласної Ради – у вітальному слові зауважив: бути вчителем – це велика відповідальність, але разом з тим і величезне щастя, можливість радіти успіхам своїх вихованців, розділяти разом з ними перемоги і тягар науки.

        Володимир Буняк – директор Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної адміністрації побажав колегам наснаги і віри як у своїх учнів, так і в нашу Перемогу, нових відкриттів та творчого натхнення. Керівник обласної освітянської профспілкової організації Сергій Пугачов також доєднався до щирих вітань і запевнив, що профспілка стоятиме на варті дотримання прав вчителів, їхнього матеріального забезпечення та розвитку кращих практик і досягнень.

Учасники зібрання отримали: нагрудні знаки Міністерства освіти і науки «Василь Сухомлинський»; грамоти Вінницької обласної військової адміністрації та обласної Ради; педагогічні премії та грамоти Департаменту гуманітарної політики та Вінницької обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

  Сьогодні в незалежній Україні майже 860 тисяч педагогів, вихователів, майстрів виробничого навчання, науково-педагогічних працівників і управлінців. Вони навчають і виховують понад мільйон дошкільнят, більше п’яти мільйонів школярів, викладають майбутню спеціальність майже трьом мільйонам студентів країни.

На святі до вітань, але в онлайн форматі долучилися учні та колеги, які нині виконують свій військовий обов`язок!

Зі святом Вас, шановні працівники освіти!