Піклування про ментальне здоров’я молодого покоління

Опубліковано:

Таке завдання має стати звичною відповідальністю кожного українця та українки. Саме тому ми повинні інтегрувати психосоціальну підтримку та психологічну допомогу на всі рівні української освіти.

У межах ініціативи першої леді України Олена Зеленська зі створення Всеукраїнської програми ментального здоров’я «ТИ ЯК?» відбулося розширене засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров'я під головуванням Прем’єр-міністра Денис Шмигаль. Різні міністерства презентували свої проєкти, що загалом створюють ланцюжок системи психосоціальної послуги.

У 26% українських підлітків уже виявлено посттравматичний стресовий розлад, такі дані надає дослідження Інституту охорони здоров’я дітей і підлітків НАМН України. І це великий виклик для нашої держави та суспільства, яке подекуди й досі лікується від травм минулого. Оксен Лісовий презентував проєкт Міністерства освіти і науки – «Психосоціальна підтримка та психологічна допомога на всіх рівнях освіти». Він передбачає впровадження навичок психологічної стійкості на всіх рівнях освіти – від дошкільної до вищої, а також трансформацію психологічної служби в системі освіти.

Більше про програму «ТИ ЯК?» – http://howareu.com

#тияк